tirsdag 3. august 2010

Hjemmelaget brød.


Synes hjemmelaget brød er best og så syns jeg, kona og barna at de beste brødene en den pappa lager:)
Det gir jo litt extra motivasjon for å lage dem da:)


Ingredienser: 2 kg hvetemel
                   1/2 kg sammalt hvete
                   2 dl havre kli
                   1 ts salt
                    1 ss sukker
                    100 g margarin
                     1 l melk
                     vann
                     2 pk tørrgjær



Bland hvetemelet, sammalt hveten, sukkeret, saltet og havre kliet i en stor bolle.
Smelt smøret i en kasserolle og varm melken sammen med smøret til kroppstemperatur.
Ta av litt av melken når den varmet og bland ut tørrgjæren i det.
Hell gjærmelken i melblandingen og resten av melken.   Hvis det blir for lite veske bruker jeg lunket vann i tillegg.
Kna deigen godt og la den heve en times tid på ett lunt sted.
Jeg bruker å ha varmt vann i en kasserolle med lokken opp ned og setter den der. 
Strø litt mel på toppen av deigen og legg ett klede over.

Så etter en time setter jeg min ovn på 200 grader og begynner å kna deigen litt till.
Deler den i 3 deler og former ut tre brød.
Smør langpanna godt og legg brødene i den. Lar dem heve litt til under ett klede(strø litt mel over dem så setter dem seg ikke fast i kledet)  til ovnen har blitt varm nok.
Stekes i ca en times tid.
Bank på undersiden av det stekte brøde og hør etter om det er en hul lyd, da er det ferdig.
Avkjøl på en rist med klede over.
name namm:)









4 kommentarer:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  2. Nå håper jeg dette funker, ællers blir je grinete :)

    SvarSlett
  3. årleite brød, mem de blir ltfor fort tørre :(

    SvarSlett
  4. Ja har den erfaringa selv så lager ikke dem slik lenger. Nå kjøper jeg en brødblanding på butikken og dobler med hvetemel slik det blir 4 istedefor 2 brød i slengen :)Og så bruker jeg å ha i extra olivenolje, det holder brødene mer fuktig :)

    SvarSlett